Меню
Кошница

Готварски работни престилки

Същност и специфика на работните престилки

Работната престилка е най-простият и най-надежден начин за защита срещу механични или топлинни повреди, които могат да възникнат при работа. Тя се използва в дейности с опасно оборудване, в контакт със замърсяващи опасни вещества от химически тип. В някои отрасли работната престилка е задължителен елемент на работно облекло. Това се налага от правилата за безопасност.

В зависимост от предназначението, както и от вида, свойствата и характеристиките на материалите, използвани за производството на работно облекло, престилките са:

Видове работни престилки:

Медицински;

За бармани и сервитьори;

Гастро престилка;

Престилки за дърводелци и пр.

Моделите престилки за работна среда са:

Престилка за кръста – те са използвани най-често от бармани и сервитьори, както и от някои кулинарни специалисти. Те са практични и удобни за използване в по-кратки срокове или когато става дума за работа накратко.

Цяла престилка – тя обхваща както кръста и частта от тялото под него, така и торса. Изработена е т различни материали, в зависимост от сферата, в която ще се използва. Има престилки за готвачи, престилки за бармани, престилки за сервитьори, както и престилки за месари, заварчици, шлосери, ковачи, монтьори, дърводелци и пр.

Повечето модели работни престилки са придружени от множество джобове за улеснение на ползващият ги. В тях могат да се поставят инструменти, запасващи и други атрибути.

Работните престилки се изработват както от деним, така и от памук, неопрен и други непромокаеми и устойчиви материи.

Изработват се с различни дължини. Такава работна престилка се използва за защита на дрехите от замърсяване, за създаване на определен корпоративен стил в предприятието и работната среда.

Други модели работни престилки се създават, за да защитават работниците в химическата, металургичната и други индустрии от топлинни, химични и механични щети.

Гумирани престилки се правят също и дълги или къси. Такива работни престилки се използват основно за работа с електрическо оборудване.

Престилки от телешка или друга кожа са използвани от заварчици. Те могат да издържат на значителни топлинни натоварвания.

Медицински работни престилки

Медицинската одежда не е само начин да се разграничи лекаря от пациент в медицинска институция, но и защитен инструмент от множество патогенни бактерии и вируси, които се срещат във всяка болница или клиника.

Изисквания на медицинските работни престилки:

Медицинските престилки трябва да отговарят на различни изисквания, за да гарантират безопасността на служителите и посетителите на лечебното заведение:

Такива дрехи трябва да бъдат изработени от хипоалергенни материали. Лен, памук или смес от тези тъкани със синтетични влакна. Такива са най-често използвани.

Медицинските облекла се перат редовно и се третират с дезинфектанти. Те трябва да са трайни и да издържат на чести и многократни измивания.

Когато избирате, трябва да се обърне голямо внимание на удобството и комфорта за служителите.

Материали

Както вече споменахме, медицинската престилка трябва да бъде изработена от ленени, памучни или синтетични тъкани.

Естествените тъкани са по-леки, хлабави и позволяват на тялото да диша. Техните недостатъци включват ниска устойчивост на износване, бърза деформация и ниска степен на разтягане.

Добавянето на синтетични влакна към естествените тъкани ще направи меките халати по-трайни, устойчиви и значително ще подобри физическите характеристики на дрехите.

По този начин, ако имате нужда от надеждно и издръжливо облекло, по-добре е да си купите медицинска работна престилка, която включва синтетични влакна, заедно с естествени материали.

В нашия онлайн каталог www.verdestextile.com може да си купите работна престилка в различни стилове и цветове и ще бъде лесно да изберете нещо подходящо за корпоративния стил на Вашата институция.

Производител: FAGEO Код на продукт: F1403
Къса предна престилка за сервитьори с двоен джоб отпред.Състав: 65/35 полиестер/памук, 220 гр...
0.00лв
Производител: Verdestextile Код на продукт: V013
Предна престилка, подходяща за бармани и сервитъори.Моделът имитира елегантно съчетание на елек и къса предна престилка.Изработва се по поръчка. ..
0.00лв
Производител: Verdestextile Код на продукт: V011
Работна престилка подходяща за кухненски работници.Моделът е изработен от плат със раиран десен и състав, 65/35% П/ПЕ, 180 гр. , има  връзки в талията и за през врата.Изработва се по поръчка...
0.00лв
Производител: FAGEO Код на продукт: F1405
Предна престилка подходяща както за сервитьори, така и за кухненски работници и бармани.Моделът има метална катарама за регулиране на дължината и двоен джоб.Състав:65/35% полиестер/памук, 220 гр. ..
0.00лв
Производител: FAGEO Код на продукт: F1404
Дълга предна престилка, подходяща за сервитьори с двоен джоб отпред.Състав:65/35%, полиестер/памук, 220 гр...
0.00лв
Предна престилка R1486 Предна престилка R1486
New
Производител: Roly Код на продукт: Предна престилка R1486
Шефска дълга престилка с регулатор за регулиране на височинаСъстав 20 % П и 80% полиестер -220 гр.Размери ;0.75/0,90..
0.00лв
Къса дънкова престилка F 1985
New
Производител: Fruit ot the loom Код на продукт: Къса дънкова престилка F 1985
Къса унисекс дънкова престилка с контрастна връзка на талията .С четири предни джоба , един от които е за химикал.Подходяща за сервитьори.Състав на плата ; 72%памук ,23% вискоза ,5%полиестер -225 гр. кв. м..
0.00лв
Производител: Verdestextile Код на продукт: V07
Предна престилка, изработена от дънков плат.Дължината се регулира с презрамка , която минава през врата и се закопчава с метална катарама.Моделът е с дълги връзки в талията, които могат да се завръзват както отзад, така и отпред.Изработва се по поръчка като по желание на клиента могат да..
0.00лв
Дънкова предна престилка F 1984
New
Производител: Fruit ot the loom Код на продукт: Дънкова предна престилка F 1984
Дълга унисекс дънкова престилка с контрастен регулатор на връта с метално копче.Престилката има голям преден джоб на гърдите , и четири на кръста един от които е за химикал.Подходяща за сервитьори.Състав на плата ;75%памук , 23% вискоза ,5% полиестер -225гр. кв. м..
0.00лв
Дънкова престилка за сервитъори V06
На поръчка
Производител: Verdestextile Код на продукт: V06
Къса дънкова престилка с джоб, подходяща за сервитъори.Моделът е с дълъг колан,който може да се връзва както отзад, така и отпред на талията.Престилката се произвежда по поръчка ...
0.00лв
Дамска работна туника V0101 Дамска работна туника V0101
На поръчка
Производител: Verdestextile Код на продукт: V0101
Дамска туника с 3/4 ръкав и шпиц деколте. Закопчава се с тик-так копчета.Моделът може да бъде едноцветен или с контрастни ръкави.По желание на клиента може да има яка на деколтето.Изработва се по поръчка...
0.00лв
Показани от 1 до 11 от 11 (1 страници)