Меню
Кошница

Български народни носии

Народни носии – традиции, обичай, история

Някой смятат, че народната носия е отворена книга, чрез която може да прочетете историята на народите по света, техните традиции, церемонии.

Въпреки, че още в древността, модата има променящи се вкусове и предпочитания, свои собствени тенденции, основните отличителни черти на костюмите на мъжете и жените, остават непроменени.

В различните части на България, националното облекло се различавало, според начин на живот, традиции, метеорологични условия, но всички имали общи черти.

Купете български народни носии изгодно

Вердестекстил предлага български народни носии по поръчка. За изработката на носиите се използват само най-висококачествени материали. Всяка бродерия и обшивка са направени по най-прецизен и точен начин, с което изделието не се различава по нищо от оригиналите правени някога.

На адрес: https://www.verdestextile.com ще намерите носии за деца и възрастни, за мъже и жени. Богатият асортимент е съобразен с българските народни традиции. Моделите са идеални за танци, представления, празници, концерти.

Българските народни носии и костюми са народни тоалети за народни танци, представления и сценични изяви.

При нас може да разгледате каталога и да изберете носия от всяко кътче на България. Автентичността и оригиналността са запазени във всеки елемент.

Народни носии по стар български обичай!

Всички народни костюми са представени в нашия онлайн каталог. Купете, чрез нас народни носии от производителя на ниски цени. За търговците на едро и специални поръчки, народна носия по поръчка има специални оферти. За повече информация относно условията на сътрудничество, моля свържете се с нас на експресната ни телефонна линия 0878 450 354. Контактите ни са посочени и в контактната форма, в която може да пишете.

Народни носии за жени, мъже, деца

Едва ли някой ще спори със старата мъдрост, според която всяко ново е забравено. Това може да се каже и за съвременната мода, която черпи идеите си от дрехите в миналото. Не правят изключения и народните носии.

В модерния стил все по-често се срещат атрибути на българския национален костюма като бродирана риза, дълга вълнена пола в клетка, изпъстрена с цветни отпечатъци.

Разбира се, стиловете на дрехите се променят непризнато - ризите на хората са сложни блузи или стилни туники, докато полите от миналото са широки и тромави, но изящно прилягащи по съвременния начин, подчертавайки тънката талия и бедрата на жената.

Богат асортимент, стилни украси и много цветно настроение ще откриете в нашият каталог с традиционни народни носии.

Детска носия за момче DN02 Детска носия за момче DN02
Произведено в България
Производител: Verdestextile Код на продукт: DN02
Детската носия за момче се състои от риза, елек и панталон.Всяко изделия е декорирано с шевици, които придават автентичност и отговарят на българския фолклор.Плата от които са изработени е със състав на плата 65/35 ПЕ/П, 205 гр., които не позволява да се мачкат лесно и да избеляват...
0.00лв
Детска носия за момиче DN1 Детска носия за момиче DN1
Произведено в България
Производител: Verdestextile Код на продукт: DN1
Стилизирана детска носия за момиче, която включва риза, сукман и колан с павти.Изработва се по поръчка в желаните размери и цветови комбинации...
0.00лв
Показани от 1 до 2 от 2 (1 страници)